Bigsenselogo
producties

documentaires

Heineken
In opdracht van Beaumont Communicatie & Management BV.

Het leven van oud Heineken directeur Piet Kranenberg in beeld.
Een film waarin 14 kleinkinderen iemand interviewen, die een belangrijke rol heeft gespeeld in het werkzame leven van Piet Kranenberg. De film wordt vertoond in de Rai op het feest ter gelegenheid van zijn 90ste verjaardag en zijn afscheid  van BPF Bouwinvest.

Drama op den Paaschberg

Film over het plotselinge overlijden van de heer HJ van Dijk, in 1947 omgebracht door een inbreker. De documentaire doet onderzoek naar de werkelijke gebeurtenissen rondom zijn dood en brengt tussentijds het ‘schrijven’ c.q. het ontstaan van een icoon in beeld. De geschilderde icoon, Christus im Grab,  wordt uiteindelijk door zijn kleindochter op het graf geplaatst.

Doop in de Waal  

Opname Nektarios in de Helige Orthodoxe Kerk. Op donderdag 21 april 2011 werd Nektarios in het bijzijn van zijn peetvader Jozef van den Berg in de Waal bij Neerijnen gedoopt door vader Dušan en met de myronzalving aangenomen in de Heilige Orthodoxe Kerk. Aanwezig waren verschillende diakenen en lectors van de Servische parochies Sveti Nektarije Eginski uit Breda, Sveta Trojica uit Rotterdam en de Russische parochie heilige Tychon uit Nijmegen en een zeventigtal orthodoxe gelovigen en belangstellenden.

Coen Rood
In opdracht van Historisch Centrum Overijssel.

Levensverhaal van concentratiekampveteraan Coenraad Rood. Rood heeft in de tweede wereldoorlog 11 nationaal-socialistische kampen overleefd. In opdracht voor het Historisch Centrum Overijssel reizen Micheline van Dijk (concept & regie) en Ronald Medema (camera) voor 3 weken af naar Texas om de hoogbejaarde Rood in zijn eigen huis te ontmoeten, waar hij zijn levensverhaal vertelt. Aan Rood wordt een open podium geboden, Rood spreekt totdat hij zelf vindt dat het genoeg is. De getuigenis die hieruit ontstaat beslaat uiteindelijk ruim 24 uur en is te bekijken op www.coenraadrood.org.

House of Joy

Korte film over een verassend verblijf op het landgoed Esna in Estland, waar creativiteit en spiritualiteit begeleid worden door gastvrijheid en muziek.